QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Туристична конференція у Кропивницькому: презентація порталу та нові ідеї

29 вересня у рамках міжнародної агропромислової виставки AgroExpo-2021 у Кропивницькому пройшла інтерактивна конференція «Туризм vs бізнес: від пропозиції до попиту».
Основна мета заходу – популяризація Кіровоградщини, розвиток її туристичного потенціалу та розробка нових цікавих локацій для туристів.
Аби ознайомитися з корисними аспектами, досвідом інших громад щодо розвитку туризму від Олександрійської громади у конференції взяли участь профільний заступник міського голови Ірина Чемерис, начальник управління культури і туризму міської ради Ольга Переведенцева та представники інформаційно-туристичного центру «Олександрія».
На початку заходу відбулася презентація інформаційного туристичного порталу Кіровоградщини, який створили на базі обласної бібліотеки імені Чижевського.
На сьогодні портал охоплює понад 200 туристичних маршрутів, більше 45 сільських садиб, 71 туристичну агенцію, більше 30 туристичних магнітів та 5,6 тисяч об’єктів культурної спадщини. Надалі портал буде доповнюватися новими локаціями і маршрутами.
У ході конференції громади наочно презентували туристичні магніти – цікаві історичні, культурні, природні місця, що пропонуються для екскурсій.
Також у заході взяли участь спікери, які презентували присутнім туристичні проєкти, маршрути та доповіли з тем бачення туризму, екскурсійного обслуговування, розвитку різних видів туризму: медичного, сільського зеленого туризму, проведення етнічних гастротурів тощо.
Учасники конференції мали можливість перейняти позитивний досвід та надихнутися цікавими ідеями для впровадження нових проєктів та розширення можливостей туризму у своїх громадах.