QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Тиждень пам’яті та шани в бібліотеках

До Дня пам’яті та примирення, а також до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, які відзначала вся українська спільнота минулого тижня, в бібліотеках міста також відбулися різноманітні заходи.
У музеї історичної пам’яті Головківського НВК відбулася година історичної пам’яті «Війна не робить винятків. Жіночі історії Другої світової», яку підготували бібліотекар Головківської бібліотеки-філії спільно з вчителем закладу для учнів 7 класу. Ведучі розповіли про роль жінки у буремні воєнні часи, історії тих, хто боровся, чекав, опікувався родиною.
Учасниками подорожі сторінками історії «Ці грізні роки, в нашій пам’яті завжди» стали учні середнього шкільного віку ЗНЗ № 10. Протягом заходу присутні дізналися подробиці про початок та завершення Другої світової війни, рух опору, скільки країн було втягнуто у це жахіття, кількість жертв. Переглянули відеосюжети від каналу КТМ «Люди Перемоги», а також охочі поділилися спогадами про своїх прадідусів, дідусів, бабусь та прабабусь, які пройшли та пережили війну.
Дев’ятикласники НВК «ЗНЗ I-III ступенів № 9-спеціалізована школа» здійснили екскурс в історію «Згадаємо тих, хто ворога здолав» з працівниками центральної міської бібліотеки для дітей. А маленькі користувачі бібліотеки-філії № 3 для дітей завітали на годину історичної пам’яті «Все пам’ятає батьківська земля – і грім гранат, і вшанування день».
Відео-листи учнів ЗНЗ № 10, в яких вони звертаються до ветеранів зі словами вдячності та пишаються їх героїзмом, можна переглянути в манускрипті пам’яті «Спасибі, солдате, за подвиг століть, якому нема і не буде ціни», створеному бібліотекарем філії № 10, на YouTube каналі: https://youtu.be/vOcQJn3dVN8
Бібліотекарі Центральної міської бібліотеки запропонували увазі користувачів відео «Не загасити пам’яті вогонь» з фактами про трагічні події, мільйони загиблих в Другій світовій війні (https://www.youtube.com/watch?v=e5dGonqc8CQ).
Працівники бібліотеки-філії № 12 представили увазі користувачів виставку-хронограф, де розміщені документальні матеріали та художні видання про хронологію найтяжчих боїв в Україні, про людські втрати як українців так і європейців, про події, які розкривають всю історичну правду тих трагічних днів війни. А працівники центральної міської бібліотеки для дітей підготували віртуальну виставку «Дорогами війни, дорогами пам’яті». Книги представлені на виставці знайомлять з подіями тих років (https://www.youtube.com/watch?v=EGC_E6FCxHs).
Основний лейтмотив усіх проведених заходів можна виразити словами: ми повинні пам’ятати уроки Другої світової і її загиблих, аби герої продовжували жити, аби уникнути повторення тих страшних подій.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.182126167115352/182126023782033/