QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Тиждень спогадів про Чорнобильське лихо та віртуальна активність бібліотек до Всесвітнього Дня Землі

У рамках відзначення 35-х роковин з дня Чорнобильської катастрофи бібліотекарі міста провели низку заходів, спрямованих на вшанування подвигу ліквідаторів та пам’яті померлих внаслідок аварії на ЧАЕС. Працівники центральної міської бібліотеки для дітей створили віртуальну часову телепортацію «Чорнобиль: 35 років тому…», показавши історію маленької дівчинки, переживання якої і зараз не покидають її душі, хоча вона уже сама мама і бабуся.
Сумними спогадами поділилася Людмила Цицерова, бібліотекарка центральної міської бібліотеки для дітей міста Олександрії, яка народилася в місті Чорнобиль і жила там до страшних подій 1986 року. Трагедія змусила її разом з родиною назавжди полишити рідні місця. Життя було нелегке: чужина, хвороби, гіркота пережитого. Минуло 35 років, та біль і сум за рідною землею не стих. Короткий, але дуже емоційний відеоролик, присвячений сім’ї Людмили та всім причетним до подій 26 квітня 1986 року, можна переглянути за посиланням: https://www.facebook.com/bibliotekagagarin/videos/305156721005638, або https://youtu.be/8a2Y13Cl3lA.
Бібліотекарі центральної міської бібліотеки запропонували переглянути віртуальну книжкову виставку «Важкий тягар Чорнобильського неба» (https://www.youtube.com/watch?v=–9I4GuKq-k), яка відображає найцікавіші книги з фонду книгозбірні про найбільшу техногенну катастрофу та героїзм пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників міліції, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Інший відеоролик цієї ж бібліотеки – «Чорнобиль – 35 років після катастрофи» (https://www.youtube.com/watch?v=xURc43En7p8) – це подяка саме олександрійським героям-ліквідаторам аварії на четвертому енергоблоці ЧАЕС.
Окрім того, бібліотека-філія № 10 запропонувала віртуальну годину безпеки з фахівцем Олександрійського МРВ УДСНС України у Кіровоградської області, провідним інспектором ОМРВ старшим лейтенантом служби ЦЗ Артемом Печеним (https://www.youtube.com/watch?v=ytrwNCcdA7o), який розповів, як запобігти такому страшному лихові як пожежа.
Також у квітні відзначається Всесвітній день Землі, який став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. У цей день в різних куточках світу проводять різноманітні акції, що покликані спонукати людей бути уважними до природи та планети в цілому.
Тож працівники бібліотеки-філії № 12 створили відеозамальовку «Етюд квіткових барв» та запросили переглянути його всіх охочих. А бібліотекар філії № 7 вже традиційно, готуючи надзвичайні фотозони до різних свят, презентувала фотозону «Обійми Землю красою та любов’ю», із якою можна ознайомитися за посиланням:
(https://www.facebook.com/alexbiblioteka7/photos/pcb.795557044727209/795554288060818).