QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

У бібліотеках розпочалися зустрічі з письменниками

Бібліотекарі Олександрійської централізованої бібліотечної системи відкрили сезон літературних зустрічей.
Минулого тижня маленькі читачі – учні НВК «Олександрійський колегіум», ОНВК ЗНЗ № 17, ОНВК ЗНЗ № 9 та Приютівського ЗНЗ – мали чудову нагоду не тільки поспілкуватися зі справжньою українською письменницею, а й стати учасниками Свята книги, яке подарувала Лариса Ніцой – сучасний літератор, педагог, авторка серії уроків для загальноосвітніх шкіл та член Національної спілки письменників України.
Гостя викликала дітей на щиру розмову в надважливих питаннях: доброта, співчуття, толерантність. А допомогла їй в цьому книга «Дві бабуськи в незвичній школі або скарб у візку», у якій вперше в українській літературі головним героєм стала дитина з обмеженими можливостями. Письменниця дуже тонко змогла привернути увагу до хлопчика у візочку та подібних до нього дітей. Вона закликала школярів після здобуття освіти, серйозно зайнятися облаштуванням території українських міст для людей з інвалідністю, щоб їм було доступно все: транспорт, розваги, медицина, освіта.
Оскільки Лариса Ніцой гостювала в місті декілька днів, зустрічі з олександрійцями продовжилися й далі. Учні та вчителі загальноосвітнього навчального закладу № 10, бібліотекарі філії № 10 (м-н Перемога) отримали чудовий заряд натхнення і позитиву під час особливих презентацій повчальних книг Лариси Ніцой: «Неслухи і вередулі», «Страшне страховисько», «Дві бабуськи в незвичайній школі, або скарб у візку» та «Казка про славного Орленка». Тепла атмосфера, невимушене спілкування, запитання-відповіді зробили цю зустріч незабутньою. Всі охочі мали можливість придбати авторський примірник з автографом.
Також письменниця відвідала ЗНЗ №15, НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 19 – ДНЗ «Лісова казка», Червонокам’янський ЗНЗ та культурно-освітній центр «Толока», що в Попельнастівській ОТГ.
Зустрічі письменниці з маленькими мешканцями Олександрійської територіальної громади були напрочуд теплими і щирими та залишили позитивні враження у слухачів.

Бідьше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.257608676233767/257608436233791/