QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

У дитячій лікарні відкрили кімнату для відпочинку дітей

1 червня в міській дитячій лікарні відкрилася «Кімнати здорової дитини». У першу чергу, вона призначена для перебування в ній дітей після вакцинації, адже батьки знають, що одразу після щеплення малеча має трохи затриматися у лікарні через можливі побічні реакції організму. Така кімната допоможе в очікуванні й зменшить час контакту з хворими відвідувачами.

На відкритті побував міський голова Сергій Кузьменко.
«Живемо в складний час, але дитинство – одне, тому маємо прикладати максимум зусиль, аби діти бачили його в гарних кольорах. Дякую і медичним фахівцям, і Фонду ЮНІСЕФ за таку хорошу локацію. Вона потрібна медичному закладу», – спілкуючись із журналістами, розповів очільник громади.


Загальна вартість проєкту складає близько 247 тис. грн. Фінансування здійснювалося за рахунок Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Олександрійської міської ради та самої лікарні.

Перебування дітей в кімнаті після щеплення – не єдина її функція. Також тут планується проведення санітарно-освітньої роботи з батьками, організація курсу навчання батьків комплексу масажу дітей 1-го року життя, долікарський огляд дітей (визначення антропометричних даних, гостроти зору та слуху), сучасний підхід формування в подальшому позитивного відношення до відвідування лікувального закладу.

Знаходиться «Кімната здорової дитини» в каб. № 7 дитячої лікарні. Працюватиме вона як і кабінет щеплення – з 8:00 до 17:00.