QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

У міських бібліотеках святкували і героїв шанували

Днями в бібліотеках Олександрійської міської централізованої бібліотечної системи пройшли заходи з нагоди святкування колоритного народного дійства – Колодія, або Масляної. Традиційно в цей період всі намагалися помиритися і забути старі образи, тож в книгозбірнях міста багато говорили про примирення, прощення, мир та злагоду між людьми. Для учнів 3-Б класу загальноосвітнього навчального закладу № 10 працівники бібліотеки-філії № 10 провели пізнавальні посиденьки, де діти змагалися в рухливих традиційних українських іграх, відгадували цікаві тематичні загадки, вирізали сонячні млинці та вареники на швидкість і малювали на повітряних кульках.
Свято величання весни провели в Ізмайлівській бібліотеці-філії, де бібліотекарі разом з користувачами наварили вареників, узвару, напекли млинців, підготували багато різних смаколиків, а потім усі гуртом співали пісень, згадували цікаві народні традиції, звичаї, обряди, якими в народі закликали весну.
А в бібліотеці-філії № 8 для юнацтва було розгорнуто ціле святкове дійство – етнобаталії «Королівський Колодій». Учні навчально-виховного комплексу «ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 9 – спеціалізована школа» мали змогу позмагатися в різних конкурсах та скуштувати смачні млинці від бібліотекарів.
Частування-привітання підготували працівники бібліотеки-філії № 5 для своїх користувачів. Українські смаколики, пісні, вірші та оповідки були окрасою цього свята.
До центральної міської бібліотеки для дітей завітали учні з 2-В класу НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 9 – спеціалізована школа», дітки з особливими потребами ГО «Серце матері» та з сімей, які опинилися в скрутних життєвих обставинах, на народознавчу веселку «Колодія зустрічай – весну величай». Бібліотекарі в образах героїв театралізованого дійства влаштували велику ярмарку з музикою, піснями та найрізноманітнішими розвагами.
Не оминули своєю увагою працівники книгозбірень і День українського добровольця. Фахівці центральної міської бібліотеки для учнів ліцею інформаційних технологій підготували зустріч з добровольцем Олегом Доном. Присутні з хвилюванням слухали розповідь земляка про нелегкі будні на Сході України, а також мали можливість задати йому питання.
Учні 5-Б класу ЗНЗ № 10 взяли участь у засіданні академії мужності «Ми полишили все і взяли зброю», на яке працівники бібліотеки-філії № 10 запросили військовослужбовця військової частини № 2269 Національної Гвардії України, учасника бойових дій на Сході країни, капітана Павла Нагорняка. Із його розповідей учні дізналися не тільки про те, як саме та де формувалися перші добровольчі батальйони, а й про те, чому він вирішив піти до зони бойових дій, як проходила служба та які завдання перед ним стояли. Павло Анатолійович привіз з собою захисну каску та бронежилет, тож діти мали змогу приміряти захисне спорядження наших військових, без якого не можна знаходитися в зоні АТО/ООС.
Щоб віддати належну шану мужності та героїзму захисників незалежності країни, бібліотекарі філії № 5 разом з учнями професійно-технічного ліцею поринули у патріотичний портал «Відвага ціною життя», запросивши до спілкування користувача бібліотеки Дмитра Береста. Під час цікавої розмови присутні дізналися, що саме спонукало його добровільно піти до Збройних Сил України та пов’язати з армією все своє життя.
Діти та бібліотекарі дякують кожному, хто, ризикуючи власним життям, з честю і гідністю виконує свій громадянський і військовий обов’язок, мужньо протистоїть агресорам.

Більше фото на нашій сторінці в мережі Фейсбук:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.148231707171465/148231360504833/