QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

У музеї Дмитра Чижевського проводять ремонт

В Олександрії триває ремонт Будинку Дмитра Чижевського. Однак, попри відновлювальні роботи активне життя музею продовжується.

Єдиний музей в Україні, присвячений життю і діяльності видатного науковця і філософа світового рівня лагодять в рамках підготовки до 130-літнього ювілею Чижевського, який відзначатимуть 4 квітня 2024 року.

Наразі частково завершені фасадні роботи, продовжується облаштування прибудинкової території та однієї з кімнат музею. Ремонт проводиться вперше за 40 років і виконується заощадливо. Наприклад, зняту стару плитку біля будинку використають для упорядкування внутрішнього дворику музейного відділу.

22 вересня з нагоди Дня музики тут відбувся концерт скрипалів. Учні дитячої музичної школи разом зі своїм керівником Тамарою Гричанюк виконали для слухачів університету ІІІ віку та учнів Звенигородської школи класичні твори та попурі на українські мотиви.

У найближчому часі також пройдуть творча зустріч з хоровим колективом «Мелодії життя», засідання історичного гуртка та екскурсія для учнів Звенигородської гімназії.

Завітати на екскурсію до Будинку Дмитра Чижевського або провести тут затишний камерний захід може кожен охочий. Адреса музею: вулиця Шевченка, 66. Години роботи: понеділок – п’ятниця з 8:00 до 17:00, субота та неділя – вихідні.