QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

У музеї презентували фільм про загиблого героя – Павла Кравченка

В Олександрії продовжується реалізація проєкту «Він загинув за Україну» від інформаційного ресурсу «В об’єктиві», над яким працюють редактор Євгенія Ніколаєва та оператор Олександр Стрижак.
У рамках проєкту нещодавно були презентовані відео про наших земляків, загиблих учасників АТО: Гордія Кіктенка, Олександра Козенка та Євгена Танковського.
20 січня у міському музейному центрі відбулася презентація відео-некрологу, присвяченого пам’яті ще одного захисника України, кіборга – Павла Кравченка. Ця дата приурочена до 7-ї річниці загибелі бійця, а також Дня пам’яті захисників Донецького аеропорту.
У заході взяли участь: заступниця міського голови Ірина Чемерис; депутатка обласної ради, редакторка ресурсу «В об’єктиві» Євгенія Ніколаєва; родина загиблого бійця; волонтерка, керівниця координаційного центру волонтерів Ірина Кабанова; староста селища Олександрійського Тетяна Бандурко, ветеран АТО, кіборг – Олександр Мосулега, голова ПП «Національний Корпус» та учні НВК №12.
На початку до присутніх звернулася Ірина Чемерис, яка зазначила: «Герої не вмирають» – це не просто слова. Сьогодні на ряду з нашими державними символами, ці слова проходять через серце кожного українця. Адже уже не одне століття ми відстоюємо незалежність і кращі сини нашого народу віддають за неї свої життя. Зараз українцям знову доводиться боротися за цілісність країни і дуже важливі ось такі заходи, що об’єднують усіх нас, особливо молодь, якій будувати майбутнє України та зберігати її незалежність».
Ірина Чемерис висловила вдячність матері Павла пані Олені Кравченко за виховання сина – справжнього героя України, а також організаторам проєкту, які зберігають пам’ять про наших земляків-учасників АТО та навчають молодь бути патріотами і захисниками своєї держави.
Перед присутніми виступила Євгенія Ніколаєва, яка розповіла про історію зйомок фільму, мама Олена Кравченко, яка поділилися спогадами про життя свого сина. Ветеран АТО, кіборг Олександр Мосулега розповів про бойові дії, що розгорталися в Донецькому аеропорту. Також на заході виступили й інші гості.
Після цього присутні переглянули фільм про Павла Кравченка. Його ім’я нероздільно пов’язане з однією з найтрагічніших та, водночас, героїчних сторінок війни на Сході України – обороною Донецького аеропорту. Саме там у 2015 році Паша Кравченко зробив свій останній подих.
Павло Кравченко – солдат, розвідник-кулеметник 57-ї окремої мотопіхотної бригади.
Він народився 27 грудня 1984 року у селищі Димитровому (нині Олександрійське). Навчався у школі №12, а згодом отримав кваліфікацію водія в ДОСААФ. Після строкової служби залишився в армії на контрактній основі, а потім зробивши перерву, знову пішов по контракту вже в зону АТО, де потрапив у 57-му мотопіхотну бригаду.
20 січня 2015 року, у розпалі пекельних боїв за аеропорт, Павло загинув під час виконання бойового завдання.
У нього залишилися дружина з маленьким сином, мати, молодші брат і сестра.
У пам’ять про героя на фасаді школи №12 було встановлено меморіальну дошку, а одна з центральних вулиць селища Олександрійського сьогодні носить ім’я Павла Кравченка.