QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

У пам’ять про загиблого воїна «АвантюриН» провів благодійний концерт

14 вересня в Олександрійському театрі відбувся благодійний вечір «Народжені вільними» від зразкового аматорського хореографічного колективу «АвантюриН», присвячений пам’яті загиблого воїна – Олександра Козенка.

Він прожив коротке життя, йому було лише 24 роки, але він залишив незгасний слід у пам’яті нашого міста. Активіст козацького руху, хореограф, любитель коней, творча натура, учасник Майдану і доброволець. Бажання реалізувати себе в хореографії привело Олександра до зразкового хореографічного колективу «АвантюриН» під керівництвом Наталії Козинець.

У 2014 році, прагнучи захищати Батьківщину від російських загарбників, Олександр пішов до лав Збройних сил України та був зарахований добровольцем до складу 11 батальйону територіальної оборони «Київська Русь». Він гідно виконував бойові завдання у зоні АТО.

Олександр загинув 14 вересня 2014 року під час артилерійського обстрілу блокпосту, де він перебував на чергуванні. У 2015 році був нагороджений орденом за мужність ІІІ ступеня посмертно, у 2016 році йому було присуджено ще одну нагороду – орден «Лицарський хрест України».

Вшанувати пам’ять учасника «АвантюриНу» Олександра Козенка прийшли його рідні, близькі, члени колективу та всі, хто його знав і поважав.

Колектив виступив із хореографічними номерами, також зі сцени звучали вірші, спогади про Олександра Козенка, а у фоє театру можна було побачити світлини та особисті речі воїна.