QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

У «Великодній майстерні» робили писанку-травленку

«Великодня майстерня» продовжує працювати на базі музейного центру імені Худякової. Тут всі охочі можуть навчитися мистецтву писанкарства та техніці «вибійка».

23 квітня відбувся черговий майстер-клас. Цього разу мистецтво писанкарства презентувала викладачка Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв – Ганна Сидоренко.

Вона вчила учасниць техніці травлення оцтом, або, як кажуть в народі, робити писанку-травленку. Вона особлива тим, що її виконують на темних коричневих яйцях, а для нанесення візерунку не потрібні барвники чи лаки, лише оцтова кислота. Яйце покривають воском, а потім опускають у кислоту, щоб витравити верхню частину шкаралупи.

Майстерня продовжить навчати ще багатьом цікавим технікам. До 3 травня можна доєднатися до майстер-класів. Заняття проводяться за попереднім записом. Організовані групи мають перевагу у виборі дати та часу.

Розклад роботи майстерні за посиланням https://www.facebook.com/EthnocollectionOleksandria/posts/pfbid02vWkoCMHsgdepHS3xbo9nepuQdt7bsBRaWbq7g9Pox3fTzDFVDx7XwLGqHUBuGmRul

Телефон для довідок: (098) 272 41 39