QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Укриття населення в захисних спорудах

Останнім часом лунало чимало звернень громадян до міської влади з проханням розповісти про порядок дій у надзвичайній ситуації та вказати адреси найближчих укриттів. Багато таких звернень міський голова Сергій Кузьменко отримав на свою «гарячу лінію».
Далі надається інформація, яка постійно знаходиться у відкритому доступі.
У цілому евакуація населення Кіровоградської області, у тому числі й Олександрії, не передбачена. Вона – у центрі України, тому буде приймати людей з інших регіонів.
Укриття населення в захисних спорудах є найбільш надійним способом захисту від впливу небезпечних факторів, що виникають унаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів.
Захисні споруди поділяються на сховища і протирадіаційні укриття. Окрім того, для захисту людей можуть застосовуватися і найпростіші укриття. Насамперед – це підвали житлових будинків.
Усі захисні споруди в свій час будувалися на території підприємств, які належать до особливо важливої категорії цивільного захисту для укриття зміни людей, що працюють у цей час на підприємстві. Вони знаходяться поза житловою територією, частина їх фактично відсутня: зруйновані повністю або частково, мають незадовільний загальний, технічний та санітарний стани, не планувалися і не використовувалися жодного разу для укриття населення.
У зв’язку з тим, що території підприємств значно віддаленні від житлових будинків (не житлова зона), а самі сховища знаходяться на закритій території, використання їх для укриття населення недоцільне та фактично неможливе.
Рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затверджено Перелік найпростіших укриттів (підвальних приміщень) м. Олександрія, які можуть бути використані для укриття мешканців, організовано їх розподіл та розпочаті роботи з приведення їх у готовність до використання.
Жителі приватного сектору для укриття можуть використовувати власні підвальні приміщення або обрати найближчий підвал багатоповерхівки.
Із повним Переліком можна ознайомитися на сторінці офіційного сайту Олександрійської міської ради або в управлінні з питань цивільного захисту населення за телефоном: (052 35) 7-03-03.
«Гаряча лінія» міського голови Сергія Кузьменка – 0 (800) 751 911. Працює без вихідних з 9.00 до 18.00.