QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В 2020 році в Олександрії осиротіло 36 дітей

У 2020 році в Олександрії осиротіло або залишилося без батьківської опіки та піклування 36 дітей. Завдяки працівникам служби у справах дітей всі діти влаштовані під опіку/піклування до найближчих родичів, дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей та до БФ «Джерело життя». Окрім того, двоє малюків позбавилися статусу сиріт у зв’язку з їх усиновленням громадянами України.
Серед основних причин посиротіння варто виділити наступні:
– асоціальний спосіб життя батьків;
– хвороба батьків, яка перешкоджає їм належним чином виконувати батьківські обов’язки;
– безвідповідальне ставлення батьків до виконання батьківських обов’язків (перекладають свої обов’язки на плечі бабусь, дідусів та інших родичів);
– смерть батьків;
– притягнення батьків до кримінальної відповідальності.
Найбільше, а саме 12 дітей, осиротіли через смерть батьків, 11 мало- та неповнолітніх були вилучені із родин на основі акту про покинуту дитину, а батьків 7 дітей у минулому році позбавили батьківських прав.
Із закриттям інтернатів та будинків дитини перед службою у справах дітей міської ради постала гостра потреба у забезпеченні маленьких олександрійців місцями проживання, подальшим облаштуванням умов життя, їх психологічної, а часом і фізичної реабілітації.
Тому враховуючи ситуацію, просимо громадян, які небайдужі до долі дітей звертатися до служби у справах дітей та міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо отримання консультацій з питань встановлення опіки/піклування, створення прийомних сімей, будинків сімейного типу, патронатних сімей та з питання усиновлення дітей за адресою: пр. Соборний, 59 кім. №№ 122-123 (служба у справах дітей ), тел. (066) 42 11 024, (096) 087 14 04; або кім. №№ 405-406 (центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді), тел. (05235) 7 23 88.