QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрійській громаді набули чинності нові назви вулиць і провулків

Від сьогодні, 15 квітня, починають діяти нові назви топонімів, які пройшли громадське обговорення. Міський голова підписав відповідне розпорядження №44 від 15.04.2024 року.

Мова йде про 40 вулиць і провулків з Олександрії, Головківського, Олександрійського й Ізмайлівського старостинських округів.

Списки на перейменування топонімів з обґрунтуванням можна переглянути за посиланням: https://olexrada.gov.ua/doc/other/top_12042024.pdf

Як інформувалося раніше, близько місяця, із 4 березня по 2 квітня, в Олександрійській громаді тривали консультації з громадськістю щодо нових назв топонімів, які підлягають перейменуванню відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізацію топонімії».

95 відсотків жителів Олександрійської громади, які взяли участь в голосуванні, підтримали пропозиції топонімічної комісії щодо нових назв вулиць та провулків.

Жителі провулку Ломоносова запропонували свою назву – Козацький – на противагу рекомендованій назві провулок Леоніда Усачова – співака-соліста, керівника хорової капели, українського композитора і диригента. Топонімічна комісія підтримала їхню пропозицію.