QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрійській громаді навчали дієвим крокам до євроінтеграції та співпраці з міжнародними партнерами

Про війну та відновлення, вступ до Європейського Союзу і що для цього необхідно зробити на місцевому рівні говорили під час тренінгового заняття, що відбулося 31 липня в Олександрії.

Участь у круглому столі взяли народна депутатка України, лідерка партії «Голос» та віцепрезидентка ALDE Кіра Рудик, секретар міської ради Вікторія Косяк, депутатки міської ради, представниці органів місцевого самоврядування, бюджетної сфери міста, а також учасниці проєкту зі Знам’янської та Новоукраїнської громад. Модератором заходу виступила голова ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» Оксана Гуйда.

Вікторія Косяк привітала учасниць тренінгу в Олександрійській громаді. Вона коротко розповіла про те, що на сьогодні в міській раді сформована депутатська група «Жінки. Мир. Безпека», до якої ввійшли жінки-депутатки.

Також Олександрійська міська рада розробляє і ухвалює рішення та програми, які відповідають викликам війни: підтримка для переселенців, вшанування загиблих і допомоги родинам загиблих.

Секретар міської ради додала, що на місцевому рівні не вистачає підтримки від держави в плані законодавчих ініціатив, зокрема, це стосується і програм з вивчення тієї ж англійської мови.

Кіра Рудик розповіла про кроки українського парламенту на шляху до ЄС, адже цей шлях потребує напрацювання теоретичної та законодавчої бази. Також обговорили складнощі, які виникають на місцях при співпраці з міжнародними організаціями.

– Європейський Союз ставить умови у врегулюванні законодавчої бази України й основне завдання нас, жінок-лідерок і представниць в органах місцевого самоврядування, зробити так, щоб було враховано питання жіночого представництва, – розповіла народна депутатка.

Щодо співпраці з міжнародними партнерами вона додала, що найкращий спосіб роботи – це взаємодія на горизонтальному рівні, тобто коли є можливість напряму працювати з окремою громадою. Так відбувається прямий діалог і реалізовуються успішні проєкти.

В онлайн-спілкуванні міський голова міста Чортків Тернопільської області Володимир Шматько поділився досвідом своєї громади із залучення фінансів міжнародних партнерів та розповів про необхідні кроки, які варто зробити на місцевому рівні після вступу в ЄС.

Тренінг відбувся за співпраці Олександрійської міської ради з ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» в рамках проєкту «Підтримка діяльності Української національної платформи ФГС СхП у 2024 р.», який реалізує Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за фінансової підтримки Європейського Союзу