QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрійській громаді триває реалізація екологічного проєкту для молоді

Про чисте довкілля і культуру сортувати відходи говорили з молоддю під час круглого столу сьогодні, 17 квітня.

У молодіжному просторі «Другий поверх» зібралися секретар міської ради Вікторія Косяк, представники освітньої галузі міста та громадських організацій, а також учасники молодіжного парламенту.

У форматі онлайн з присутніми поспілкувалися запрошені експерти – юрисконсультка Офісу «Розумне Довкілля. Хмельницький» Євгенія Смолієнко, керівниця інституційного напряму проєкту «Громада – влада: діалог, довіра, дія» Юлія Свєжєнцева та голова громадської організації «Нова Дружківка» Сергій Пронкін.

Вони розповіли про важливість проєкту із сортування сміття, культуру розумного поводження з відходами, дали поради, як починати такі проєкти, щоби вони мали успіх і прищеплювали навички сортування сміття на постійній основі. Євгенія Смолієнко поділилася успішним досвідом Хмельницького в цьому напрямку.

Після онлайн-презентації усі учасники обговорили почуте, пропонували свої ідеї та рішення проблеми сортування.

Такі заходи, як сьогодні, мають просвітницьку та інформаційну мету: підвищити екологічну свідомості серед учнів, стимулювати дітей, а через них і їхніх батьків сортувати сміття та зменшити його об’єм у шкільних приміщеннях.

В Олександрійській громаді триває реалізація екологічного проєкту з розумного поводження з відходами.

Наразі приймають заявки і формують команди по школам міста, які візьмуть участь у цьому проєкті. Реєстрація триває за посиланням: https://forms.gle/RdkR7soYJ19hRctf6. Закінчиться вона 18 квітня о 14:00.

Команда-переможець отримає сучасні сміттєві контейнери, які зможуть облаштувати на території рідної школи для подальшого сортування. Адже акцент робитимуть на сталість проєкту, аби в молоді залишилися навички та потреба у сортуванні відходів.