QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Триває робота з легалізації праці

Із метою запобігання порушенням та враховуючи зміни, які відбулися в трудовому законодавстві у період воєнного стану, управління економіки Олександрійської міської ради проводить активну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед роботодавців і працівників.

Незважаючи на той факт, що в умовах війни неможлива повноцінна наглядова діяльність за роботодавцями з боку держави, фахівці продовжують виконувати свої посадові обов’язки. Так, із початку 2022 року завдяки інформаційно-роз’яснювальній діяльності робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення вдалося узаконити працю 147 найманих працівників.

Водночас, не завжди роботодавці дослуховуються до порад та роз’яснень. Тому управління економіки вчергове наголошує на дотриманні законодавства та недопущення порушень прав працівників. Адже це гарантія відсутності перевірок і штрафів. Дотримання законодавства про працю – це повага до кожного працівника та до кожного українця!

Робоча група і надалі продовжує в межах своїх повноважень здійснювати аналіз ринку праці, проводити превентивні заходи з роботодавцями щодо неприпустимості та можливих правових наслідків використання робочої сили з порушенням трудового законодавства в умовах воєнного стану.