QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрійській громаді завершився грантовий екопроєкт

26 червня підбили підсумки екологічного проєкту, який завершився в Олександрійській громаді. Зустріч у форматі «круглого столу» відбулася в молодіжному просторі «Другий поверх», до якої доєдналися заступниця міського голови Ірина Чемерис, керівники структурних підрозділів міської ради, куратори шкільних команд, представники громадських організацій «Нова Дружківка» та «Десяте квітня» та всі інші, хто був дотичний до цього гранту.

Упродовж останніх місяців благодійна організація «Благодійний фонд «Центр допомоги Олександрія» разом з Олександрійською міською радою працювали над реалізацією просвітницького гранту щодо розумного поводження з відходами.

Як розповіла керівниця благодійного фонду й співавторка екологічного проєкту Любов Мороз, десять екокоманд із навчальних закладів громади брали участь у цьому проєкті. У своїх школах вони збирали побутові відходи, допомагали сортувати сміття, проводили флешмоби, челенджі, вікторини, відвідували екологічні ігри та створювали креативні відео.

У той же час в рамках інформаційної кампанії тривала робота з організації та навчання екоактивістів, «круглі столи», конференції та онлайн-зустрічі, на які Олександрійська міська рада запрошувала фахівців в галузі екології, житлово-комунального господарства, освіти. Залучали спікерів з інших громад та організацій, які вже мають позитивний досвід із сортування сміття і впровадили його у своїх містах та громадах. Такі заходи допомагають обмінятися досвідом з успішними проєктами, напрацювати цілі та завдання, що сприяють вихованню екологічно свідомого молодого покоління і готують підґрунтя для впровадження сортування  побутових відходів для всієї громади.

За підсумками гранту «Сортуй сміття заради майбутнього» перемогу здобула Головківська гімназія. Заклад отримав у подарунок сміттєві контейнери, які встановлять на території школи для подальшого використання.

– У цьому спільному проєкті акцент робили на інформування та просвітницьку місію, важливість сортування сміття та екологічну поведінку. Залучали молодь, у першу чергу. Адже саме через них мали вплив на доросле населення громади. Це невеликий, але правильний крок на шляху до сортування побутових відходів. Продовжуємо працювати і далі в цьому напрямку, навіть попри те, що цей грантовий проєкт завершився для громади. Впевнена, наступні кроки будуть більш потужні, – розповіла Ірина Чемерис.

Конкурс втілюється в життя за підтримки Всеукраїнської благодійної організації «Інститут місцевого розвитку» за грантом «Громада – влада: діалог, довіра, дія» у рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».