QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрійському відновлять водопостачання

Минулого тижня на магістральному водогоні від Олександрії до Знам’янки сталася аварія, у результаті якої відбувся порив залізобетонної труби діаметром понад 1000 мм. Без водопостачання залишилися селище Олександрійське, села Веселе та Новоселівка. Ситуація погіршувалася ще й тим, що порив відбувся в нижній частині труби, а це значно ускладнювало роботи з її ремонту.
Одразу було зібрано позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у ході якої ОКВП «Дніпро-Кіровоград» поставлено завдання якомога швидше ліквідувати аварію і відновити водопостачання до населених пунктів. До її усунення підприємство забезпечує підвезення питної води.
Силами комунальних служб здійснювалося підвезення технічної води для мешканців будинків, які не мають внутрішньодворових свердловин та колодязів. Задіяним був і спецавтотранспорт з цистернами Олександрійського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Кіровоградській області.
Коментуючи ситуацію, директор Олександрійського ВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Олександр Онищенко зазначив: «Робітники водоканалу працювали щодня, аби усунути наслідки аварії. Адже ми розуміли, що це серйозно. Люди залишилися без води».
За його словами на сьогодні всі ремонтні роботи завершені. Упродовж наступної доби проводитиметься промивання системи і заповнення її водою, тож у найближчому часі водопостачання в Олександрійському, Веселому та Новоселівці буде відновлено.