QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії до шкільної реформи харчування залучили батьків

Напередодні на базі ЗНЗ №17 – ліцей відбувся міський форум щодо реформи шкільного харчування. В актовій залі зібралися директори олександрійських шкіл, кухарі, технологи, медсестри та батьки, аби разом вивчити та розробити оновлене меню для повсякденного споживання.
Серед спікерів форуму били заступник міського голови Ірина Чемерис, начальник управління освіти Олександр Авраменко, головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олександрійського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Марина Первак, лікар-ендокринолог Алла Бригида, лікар-гастроентеролог Ігор Резніченко та мама учня і голова батьківського комітету в ЗНЗ № 17 – ліцей Ірина Маленко.
«На скільки батьки будуть свідомо ставитися до впроваджених змін у харчуванні та розуміти, що здоров’я дитини – це найважливіше, залежить успіх цієї реформи. Для того, щоби діти їли в школі, вони повинні те саме їсти і вдома. Тож єдиноправильне рішення що їстимуть наші діти, дотримуючись встановлених норм, буде прийнято спільно з батьками», – сказала Ірина Чемерис.
Підтримали цю думку й інші спікери форуму. Лише виважений і всебічний підхід допоможе успішно впровадити і реалізувати реформу харчування.
Тож у ході зустрічі велися дискусії, озвучувалися факти і сумна статистика захворюваності серед дітей і дорослого населення на цукровий діабет, гастрити, шлункові виразки та ожиріння різних ступенів. Фахівці називали причини, серед яких на першому місці – відсутність культури харчування.
На завершення форуму було запропоновано створити творчі групи для розробки шкільного меню у кожному навчальному закладі. До них мають входити не лише вчителі та працівники харчоблоків, а й батьки.

Більше фото за посиланням:
https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.354388846555749/354387643222536/