QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії планується відкрити  Молодіжний центр

Олександрія виграла грант на створення у нашому місті сучасного Молодіжного центру. Це стало можливим завдяки участі у Програмі підтримки молоді Кіровоградської області, яку реалізовує ГО «СКЦ» Задзеркалля» у партнерстві з дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ.

12 грудня у малій залі міської ради відбулася онлайн-зустріч із імплементуючими партнерами ЮНІСЕФ, координаторами проєкту Олександром Кашлаковим та Наталією Мієдіновою. У ній взяли участь заступниця міського голови Ірина Чемерис, керівництво відділу молоді та спорту, представники  Молодіжного парламенту, Молодіжної ради та учасники проєкту «Волонтер +». Також до онлайн-заходу приєдналися молодіжні організації інших громад Кіровоградщини, які теж отримали можливість відкрити такі центри.

У форматі онлайн-конференції представники кожної громади презентували свої напрацювання щодо створення молодіжних центрів, напрямки і форми роботи з молоддю та показали приміщення, в яких буде облаштований молодіжний простір.

Напрацювання Олександрійської громади представили координатор Молодіжного центру «Олександрія» Аліна Касьянова та член Молодіжного парламенту Назар Гуленко. «Це буде сучасний молодіжний центр, у якому молодь зможе знайти себе у будь-якій сфері: від творчості до науково-технічної діяльності. Простір буде сучасний, мобільний і підлаштовуватися під потреби молоді», – зазначила координатор Аліна Касьянова.

Голова Молодіжної ради Сергій Туркіневич поінформував, що в приміщенні центру буде концертна зона, де виступатимуть музичні групи, проводитимуться стендапи. Загальний простір для молодіжної активності буде технологічний і багатофункціональний – для проведення тренінгів, настільних ігор, перегляду фільмів, виставок сучасного мистецтва та інших видів діяльності.

У рамках програми підтримки молоді Кіровоградської області виділять кошти на виконання ремонту приміщень майбутнього центру, закупівлю меблів, технічного обладнання, арт-декору тощо.