QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії презентували книгу про театр

27 вересня в Олександрії відбулася презентація книги «З історії олександрійського театру» авторства Віктора Голобородька. Захід став частиною щорічного фестивалю театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», який проходить у Кіровоградській області.

Презентація зібрала представників місцевої влади, культури та громадськості. Серед присутніх були заступниця міського голови Ірина Чемерис, керівниця департаменту культури та туризму Кіровоградської обласної військової адміністрації Уляна Соколенко, а також театрали, керівники культурних та освітніх закладів, представники молодіжної ради та учасники проєкту «Майстерня Чижевських», які працювали над виданням книги.

– Недаремно Олександрія включена до програми «Вересневих самоцвітів», адже саме театральні трупи і корифеї творили історію на цих маршрутах. Театр – це завжди більше, ніж вистава, це осередок інтелектуального життя, який об’єднує людей, – сказала Ірина Чемерис.

Уляна Соколенко також підкреслила вагому роль театру в культурному житті регіону, зазначивши, що цей вид мистецтва завжди викликав великий інтерес і був центром уваги. Вона вручила почесний диплом та подарунки керівнику Олександрійського театру Юрію Біланюку за активну участь у фестивалі «Вересневі самоцвіти».

Керівник проєкту «Майстерня Чижевських» Олег Панібратенко розповів про унікальність книги «З історії олександрійського театру». Він зазначив, що видання є результатом ґрунтовної дослідницької роботи, яка висвітлює не тільки театральні досягнення міста, а і його культурний розвиток загалом. Наприкінці виступу він передав 20 примірників книги бібліотекам міста.

Презентація книги стала знаковою подією для культурного життя громади, символізуючи початок нового театрального сезону та нагадуючи про багаті театральні традиції Олександрії