QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії проходить ІІІ Науково-практична конференція щодо розвитку туризму

23 червня розпочала свою роботу ІІІ Науково-практична конференція щодо розвитку туризму та розробки нових маршрутів в територіальних громадах Кіровоградщини. Участь у ній взяли заступник міського голови Ірина Чемерис, голова Олександрійського відділу Українського географічного товариства Леонід Балацький, заступник голови  Приютівської ТГ Тетяна Панета, представники лабораторії природничо-математичних дисциплін КОІППО ім. В. Сухомлинського, музеїв, відділів розвитку територіальних громад, а також вчителі та краєзнавці Олександрійщини.

Звертаючись до присутніх, Ірина Чемерис зазначила: «Варто вже відходити від аматорства у туристичній сфері. Щоби розвивати туризм і краєзнавство в наших громадах на належному рівні, треба фахівці, їхні дослідження та поради. Тому ця зустріч як ніколи важлива і на часі».
У ході конференції, яка триватиме два дні, присутні підняли питання щодо проблем і перспектив розвитку туристично-краєзнавчої діяльності в Середньому Придніпров’ї. Зокрема, обговорювалися педагогічні аспекти цієї діяльності в освітніх закладах області, культурна трансформація громади через краєзнавчо-рекреаційні екскурсії, збереження туристично-краєзнавчих об’єктів спадщини новоутвореного Олександрійського району тощо.
Окрім дискусій та обговорення учасники ІІІ Науково-практичної конференції пройдуться туристичними маршрутами м. Олександрія, Протопопівського та Морозівського розрізів, Захарівського музею, парку «Приютівка», де скористаються паромною переправою, відвідають місцеві озера та господарства.
У підсумку напрацювання та розробки, презентовані під час даної конференції, будуть активно використовуватися фахівцями для розвитку туристичного потенціалу нашого регіону.