QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії пройшов тренінг з євроінтеграції та безпекової програми

Про безпекові програми на рівні місцевих громад та євроінтеграцію говорили жінки під час тренінгового заняття, що відбулося 30 квітня в Олександрії. Навчання пройшло в рамках проєкту для Полтавської та Кіровоградської областей «Жінки відновлюють Україну» за співпраці Олександрійської міської ради з ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» за підтримки «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні.

У тренінгу взяли участь народна депутатка України Інна Совсун, секретар міської ради Вікторія Косяк, депутатки міської ради, представниці органів місцевого самоврядування, бюджетної сфери міста, а також учасниці проєкту зі Знам’янської та Попельнастівської громад. Модератором заходу виступила голова ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» Оксана Гуйда.

– Більшість програм, які затверджують органи місцевого самоврядування несуть в собі елемент безпеки в її широкому розумінні. Це і екологічна, і медична, і психологічна, і громадська безпеки. Олександрійська міська рада ухвалила 50 програм, які з тієї чи іншої сторони торкаються питань безпеки, – сказала Вікторія Косяк.

У ході тренінгу учасниці обговорювали застосування на місцях Резолюції 1325, яка є однією з найбільш важливих резолюцій РБ ООН у сфері політики безпеки. Цей документ наголошує на важливій ролі жінок у запобіганні і врегулюванні конфліктів та в розбудові миру, а також закликає держави-члени забезпечити більш активну участь жінок на всіх рівнях прийняття рішень. Резолюція стала інституційною рамкою для інтеграції жінок до безпекового сектору.

Інна Совсун розповіла про важливість євроінтеграції та макрокроки, які Україна вже зробила на шляху до Європи, і проблеми, які ще треба вирішити.

– Європейський Союз – це потужний символ. Щоб європейська інтеграція стала успішною, потрібні спільні зусилля та спільна відповідальність, – сказала народна депутатка. – Максимально ефективні зрушення відбудуться тоді, коли кожен українець це зрозуміє.