QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії проводять навчання кризових консультантів

Як надати першу психологічну допомогу в кризових ситуаціях, які психологічні механізми травми та ПТСР, як підтримувати людей, які пережили травматичні події, що таке правильний супровід у кризі втрати та горя – про це та інші речі говорили під час курсу «Кризовий консультант», що розпочався сьогодні, 19 липня.

На базі ветеранського хабу зібралися понад 20 фахівців із Олександрійської, Знам’янської, Приютівської та Кременчуцької громад, які працюють із різними вразливими категоріями. Для них кризовий психолог Андрій Фоменко проводить триденний курс, де ділиться не лише теоретичними знаннями з психології, а й практичними навичками коректної допомоги людині, яка переживає кризу, втрату або травматичні наслідки екстремальної ситуації.

«Кризовий консультант» – це перший захід в рамках проєкту «Сила жити: психологічна підтримка, відновлення, стійкість» від ГО «Важлива» в межах програми USAID «Розбудова стійкої системи громадянського здоров’я» за підтримки Pact Inc.  Його реалізовують лише серед чотирьох громад Кіровоградської та Полтавської областей, у тому числі й в Олександрії.

Ініціатива розрахована для фахівців, які в силу своєї професійної діяльності працюють з ветеранами, членами їхніх родин, людьми, що переживають втрату та горе.

Також серед завдань проєкту – покращити доступ до психологічної допомоги жінок-переселенок, жінок похилого віку, жінок з родин ветеранів, жінок, які постраждали від гендерно зумовленого насильства, жінок, які пережили окупацію або втрату близьких.

На навчальному курсі побувала й секретар міської ради Вікторія Косяк, яка подякувала партнерам за підтримку та допомогу в реалізації цього проєкту.

– Сьогодні такі навчання вкрай актуальні, оскільки багато українців переживають складні емоції через війну, втрату та невизначеність і потребують коректної допсихологічної допомоги від фахівців. Щиро радію, що цей захід проходить у ветеранському хабі. Адже його створенню передувала кропітка робота Олександрійської міської ради та Приютівської селищної ради, у співпраці з якою нам вдалося запустити роботу. Також вдячна громадській організації «Важлива» за їхню наполегливість і віру у спільну справу, – сказала Вікторія Косяк.