QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії щеплення проводять в спеціалізованих закладах

У рамках імунізації від коронавірусної хвороби в Олександрії триває процес вакцинації населення. Протягом останніх днів щеплення проводилося в геріатричному пансіонаті, де першу дозу вакцини Pfizer отримали 198 осіб із числа підопічних і працівників даного закладу.
На черзі й інші мешканці та робітники спеціалізованих закладів не лише міста, а й сусідніх населених пунктів, зокрема, Знам’янки, Олександрівки, Онуфріївки, Бобринця.
Сьогодні на всій території Кіровоградської області щеплювати вакциною Pfizer мають дозвіл лише дві бригади: з Олександрії та Кропивницького, адже вони пройшли відповідні навчання. Знам’янська бригада, яка обслуговувала наше місто, такого права наразі немає. Тому вищеназвані міста та селища закріплені за Олександрією і чекають своєї черги на вакцинацію.
Вакцина Comirnati від Pfizer-BioNTech розроблена німецькою компанією спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Її застосовують у США, Великій Британії, Канаді та ЄС. За результатами клінічних досліджень ефективність її становить 95%.
Нагадаємо, попередньо в місті перші щеплення вже отримали медичні та педагогічні працівники, а також військовослужбовці.