QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії триває робота з розширення послуг для ветеранів та їхніх родин

Про ветеранський хаб, підготовку спеціалістів та реабілітаційний центр для ветеранів та ветеранок говорили під час зустрічі 25 червня секретар міської ради Вікторія Косяк, заступниця міського голови Ірина Чемерис та представники Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) Україна Оксана Кушнір та Максим Вернигора.

У рамках проєкту «Гендерно-чутливі підходи до ментального здоров’я та психосоціальної підтримки в Україні» вони поспілкувалися про потреби громади у цьому напрямку.

Обговорили запити Олександрійської громади в психосоціальній підтримці ветеранів та їхніх сімей. Вели діалог про можливість навчання фахівців, які в подальшому зможуть кваліфіковано працювати з цією категорією людей.

Також поспілкувалися з начальницею управління охорони здоров’я Тамарою Сакарою щодо можливості реабілітації ветеранів та спеціального навчання для цього лікарів і психологів. Говорили з керівницею жіночого простору «Вільна» Вікторією Єпік про їхній досвід і напрацювання у сфері соціально-психологічного розвантаження для жінок, зокрема, і з родин військових ветеранів.

– Співпраця з міжнародними партнерами та громадськими організаціями важлива для нас. Адже це допомагає партнерам не тільки оцінити потреби та вибудувати діалог, а й створити покроковий план дієвої допомоги для громади, залучити або навчити фахівців, які б дієво працювали з ветеранами та їхніми родинами, – прокоментувала Вікторія Косяк.