QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії відбулася (не)конференція для педагогів

Регіональна (не)конференція для шкільних педагогів відбулася в Олександрії 18 травня. На базі Мультипрофільного ліцею зібралися понад 160 освітян з різних куточків України, аби поговорити про освіту та нові ідеї в її впровадженні.

– Школа сьогодні має багато викликів. На першому місці – безпека для наших дітей та вчителів. Без цього не зможемо продовжувати наш освітній процес. Другий виклик – це освітні втрати. Вчителі, як ніхто, знають, на скільки вони впливові й негативні. І подолати їх – це та мета, яка стоїть перед педагогами. Третій виклик – життєстійкість і формування її основ, адже багато дітей бачили війну і точно знають її жахливий вплив. Саме на сьогоднішній (не)конференції будемо проговорювати ці виклики, ділитися своїми знаннями та вміннями, – сказала заступниця міського голови Ірина Чемерис.

Протягом дня тривали 20 експертних панелей, де у вузьких колах учасники обговорювали актуальні теми та досягнення в освітній галузі. Зокрема, мова йшла про:

  • креативність в освітньому процесі та wow-ефекти від уроків;
  • медіаграмотність;
  • інструменти реалізації STEM-освіти;
  • нову фізичну культуру: виклики сьогодення;
  • ефективне використання можливостей штучного інтелекту та про багато інших цікавих тем.

Олександрія та Мультипрофільний ліцей щорічно приймають учасників (не)конференції для шкільних педагогів. Цей захід допомагає ділитися досвідом, знаходити нові інструменти для освітньої роботи та підвищувати кваліфікацію педагогів.

Організатором заходу виступила громадська організація «ЕдКемп Україна», яка у своєму складі нараховує понад 45 000 освітян та освітянок. Команда ЕдКемпу досліджує систему освіти в Україні та інших державах, вивчає найкращий експертний світовий досвід, розробляє зміни до освітнього законодавства, упроваджує ефективні методики, програми, підходи.