QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії відбулася презентація проєкту «ВІЛЬНОХАБ_ОЛЕКСАНДРІЯ»

10 серпня у Центральній міській бібліотеці відбулась презентація проєкту «ВільноХаб_Олександрія».

Він реалізується в рамках програми «Мріємо та діємо» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується партнером  IREX.

На захід завітало керівництво управлінь культури, відділу молоді та спорту, активісти молодіжного парламенту, помічники координаторів проєкту, волонтери та бібліотекарі.

Директорка централізованої бібліотечної системи Тетяна Троцюк розповіла присутнім про особливості проєкту, цільову аудиторію та напрямки роботи. Олександрія приєдналася до другої хвилі проєкту, який впроваджується у бібліотеках.

Заходи, передбачені діяльністю хабу, розраховані на дітей і молодь віком від 10 до 35 років з метою розвитку демократичного, свідомого суспільства з людьми з розвиненим критичним мислення, стійкого до дезінформації і пропаганди.

Робота хабу здійснюватися за наступними напрямками: арт-терапія (творчість і креатив); медіаграмотність і кібергігієна; діалог та порозуміння; протидія торгівлі людьми; протимінна безпека; психосоціальна підтримка; профорієнтація і пошук роботи.

Проєкт буде втілюватись із серпня по грудень цього року.

У проведенні заходів будуть задіяні помічники координаторів із числа внутрішньо переміщених людей. У свою чергу, вони ознайомили учасників презентації із напрямками своєї роботи.

Із анонсами заходів у рамках роботи  хабу «ВільноХаб_Олександрія» можна буде ознайомлюватися на сторінках міських бібліотек.