QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії відкрили простір для родин з дітьми

Сьогодні в Олександрії офіційно відкрили новий простір «3D: допомога, довіра, добро», який створений для підтримки дітей та їхніх батьків, зокрема мам. У двох спеціально облаштованих кімнатах малюки віком від 3 до 7 років зможуть гратися та розвиватися під наглядом вихователів, а їхні батьки матимуть можливість поряд навчатися, відвідувати курси перепідготовки або займатися саморозвитком.

Простір покликаний стати осередком інтеграції, взаємодії та підтримки, що особливо важливо для родин вимушених переселенців, які опинилися в нових умовах життя.

Простір розташований у Будинку дитячої та юнацької творчості на Софіївській, 28. Перші два тижні він працюватиме у тестовому режимі, а після цього сформують графік активностей і занять. Доєднатися до групи простору – https://t.me/+lxK1ls1NOooyMGZi

– Я дуже рада, що в нашій громаді з’явився такий важливий простір. Це велика заслуга волонтерів та благодійного фонду «Центр допомоги Олександрія». Простір стане місцем, де люди зможуть знайомитися, спілкуватися, навчатися. І що важливо, нові соціальні зв’язки будуть встановлювати не лише дорослі, а й діти. Це полегшить їхню інтеграцію в громаду і дозволить батькам рухатися далі, – сказала заступниця міського голови Ірина Чемерис, яка завітала на відкриття.

Проєкт реалізований благодійним фондом «Центр допомоги Олександрія» за підтримки міжнародної гуманітарної організації ACTED та міської влади. Фінансування надано в рамках «Консорціуму Реагування: надання багатогалузевої гуманітарної допомоги постраждалому від конфлікту населенню в Україні (2023 – 2024)», що підтримується Бюро USAID з питань гуманітарної допомоги (BHA).