QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії відкрили ветеранський хаб – простір для ветеранів та їхніх сімей

В Олександрії відбулася презентація ветеранського хабу 30 вересня. Цей соціальний проєкт став результатом тісної співпраці між Олександрійською та Приютівською громадами, а також громадською організацією «Важлива».

Хаб створено для надання психосоціальної підтримки ветеранам, родинам загиблих Героїв, сім’ям, чиї рідні перебувають у полоні або зникли безвісти. У закладі облаштовані дві кімнати, де працюють адміністраторка та практичний психолог. Тут також організовують тренінги та консультації для підвищення рівня обізнаності про ментальне здоров’я. Для підтримки ветеранів залучають експертів, які проводять психологічні сесії та допомагають з адаптацією до цивільного життя.

У презентації взяли участь міський голова Сергій Кузьменко, голова районної військової адміністрації Ольга Коріненко, голова Приютівської громади Андрій Коломійцев, керівниця правління громадської організації «Важлива» Марина Дячук, а також ветеран війни Володимир Собовенко та експерти з психо-емоційного розвантаження.

Підтримка та адаптація для ветеранів

Окрім індивідуальної психологічної допомоги, хаб стане місцем для зустрічей ветеранів, де вони зможуть обмінюватися досвідом та підтримувати один одного. Це сприятиме їхній адаптації до мирного життя, а також дозволить знайти нові можливості для розвитку та взаємодії з громадою.

На сьогодні вже почали проводити активності з психологічного розвантаження для дружин і матерів ветеранів та загиблих Героїв. У планах – розширення кількості тренінгів та залучення нових експертів для підтримки.

– Міська влада з початку повномасштабного вторгнення веде активну комунікацію з військовими і ветеранами. Із рідними загиблих ми створили групу в телеграмі, де кожен має можливість напряму звернутись до міського голови. Втім цей простір – це систематизація і наближення нашої підтримки до всіх, хто її потребує, – сказав Сергій Кузьменко.

Адреса, графік роботи та контакти

Ветеранський хаб працює з понеділка по четвер з 8:00 до 17:00, у п’ятницю – з 8:00 до 15:30. Вихідні дні – субота та неділя.

Адреса: вулиця Поштова, 5.

Для отримання консультацій можна звернутися на ветеранську гарячу лінію за номером (073) 525-01-01. Цілодобово можна писати у Viber чи Telegram. Підтримка є безкоштовною, усі звернення залишаються конфіденційними