QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії відзначили День захисників та захисниць України

29 вересня напередодні Дня захисників та захисниць України біля пам’ятника Шевченка відбувся урочистий захід.

Керівництво громади, військові, представники поліції, ДСНС, працівники бюджетної сфери та інші олександрійці зібралися, аби вшанувати мужність та героїзм захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності країни.

– Україна в своїй історії має багато перемог. Пишаємося нашими дідами і прадідами, які досягали успіхів в боротьбі за незалежність української держави. Так склалося, що на нашу долю припала відповідальність поставити крапку в цій великій історичній боротьбі за свободу і право бути вільними людьми.

Дякую всім, хто на передовій, в окопах, кабінах літаків і танків, біля мінометних чи гарматних розрахунків. Дякую всім, хто сьогодні працює на своєму робочому місці навчає дітей, лікує, дбає про місто і його затишок. Сьогодні, як ніколи, нам потрібно бути згуртованими, зосередженими і підтримувати військових, які зі зброєю в руках захищають наше мирне життя – сказав очільник громади Сергій Кузьменко.

У рамках відзначення цієї дати подяки міського голови отримали працівники Олександрійського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, поліції, рятувальники та військові.

Нагадаємо, в 2023 році Україна вперше відзначає День захисників і захисниць 1 жовтня, а не 14 жовтня у зв’язку з переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря. Адже це свято збігається з Покровою Пресвятої Богородиці – одного із найвеличніших свят серед козаків. Козацький дух і традиції бережуть і розвивають сучасні захисники та захисниці України.