QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії вшанували партизан та підпільників

22 вересня відзначається 80-та річниця з початку підпільно-партизанського руху в Україні у роки Другої світової війни.
В Олександрії з нагоди Дня партизанської слави пройшло покладання квітів до Братської могили по вул. Діброви.
Вшанувати пам’ять партизанів і підпільників, які в тилу захищали нашу Батьківщину, прийшли міський голова Сергій Кузьменко, його заступники, представники органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу, громадських організацій та жителі міста.
Звертаючись до присутніх, ведучий згадав про роль партизанського руху у визволенні нашої рідної землі від загарбників.
Під час окупації 1941-1943 років на Олександрійщині діяли підпільні групи під керівництвом Л.Сидоренка, Я.Яковенка, В.Бобошка, Я.Шуханянца та П.Маркова. Підпільники проводили агітаційно-пропагандистcьку роботу, випускали листівки, зривали відправлення людей на примусові роботи, здійснювали диверсії, знищували ворожі штаби і гарнізони. За час окупації партизани провели понад 40 диверсійних операцій. До приходу армії у 1943 році ними було звільнено 14 населених пунктів Кіровоградської області.
На жаль, з кожним роком стає все менше безпосередніх учасників війни, зокрема, партизан. Сьогодні у нашому місті залишився лише один партизан – Куженко Лідія Леонідівна.
На знак вшанування пам’яті загиблих і померлих партизанів та підпільників присутні поклали квіти до місць поховання героїв і пам’ятного знаку.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.263119095682725/263118742349427/