QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії з’явилася ще одна меморіальна дошка

22 квітня на території ЗНЗ № 2 зібралися олександрійці для вшанування пам’яті та відкриття меморіальної дошки Олександру Васильовичу ШВЕЦЮ. Молодший сержант помер у березні 2018 року від осколкових ран, що отримав під час виконання бойового завдання.
На заході були присутні заступники міського голови Ірина Чемерис та Юрій Шклярук, дружина загиблого воїна Людмила Соболєва, голова благодійного фонду «Українські серця», за фінансової підтримки якого і встановлена меморіальна дошка, Олег Баркаренко, командир мінометної батареї батальйону морської піхоти № 36, капітан Євген Беспалов, голова громадської організації «Захисників України – Олександрійщини» Олександр Михайлик, військові та інші містяни.
«Низький уклін дружині та рідним Олександра Васильовича, які несуть важку ношу втрати – сказала Ірина Чемерис, виступаючи перед присутніми. Однак вірю, що це ще один маленький крок до незалежності України. Вчинок і подвиг Олександра – це приклад і для молодого, і для старшого покоління, тому що захищати рідну землю – великий обов’язок і честь».
Також заступник міського голови подякувала благодійному фонду «Українські серця» за допомогу у виготовленні та відкритті меморіальної дошки.
До щирих слів співчуття та підтримки приєдналися й інші запрошені гості.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Олександра Швеця і всіх бійців, які віддали своє життя за Україну і її народ. Після цього відбулося відкриття меморіальної дошки і покладання квітів.

Народився Олександр Швець в Олександрії у 1971 році, закінчив середню школу № 2 ім. Максима Горького.
Захищати східні кордони держави Олександр Васильович, пішов добровольцем у 2015 році. З 2016-го підписав контракт як навідник 2-го мінометного взводу мінометної батареї батальйону морської піхоти 36-ї бригади.
11 березня 2018 року біля села Широкино, на Сході України, молодший сержант Швець Олександр Васильович отримав поранення, що призвело до смерті внаслідок бойових уражень.
За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкового виконання військового обов’язку указом Президента України Олександр Васильович Швець нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Більше фото за наступним посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.170987878229181/170987328229236/