QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Вчасна ідентифікація – запорука сталої виплати пенсії

Пенсіонери з числа внутрішньо переміщених осіб мають обов’язково проходити фізичну ідентифікацію кожні 6 місяців з дня проведення попередньої ідентифікації – нагадують в головному управлінні Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

Серед зручних та доступних способів проходження фізичної ідентифікації виділяють наступні:

  • особисто звернутись до територіальних органів Пенсійного фонду України або до установ АТ «Ощадбанк»;
  • дистанційно ‒ авторизуватись в особистому електронному кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису «Дія.Підпис» (“Дія ID”). Після проходження ідентифікації пенсія буде виплачена за всі місяці, за які людина не отримувала її у зв’язку з непроходженням ідентифікації.

Увага! Додатково звертатись до органів Пенсійного фонду України із заявою про поновлення виплати пенсії, зупиненої через непроходження ідентифікації, не потрібно.

Важливо! Якщо людина тимчасово проживає за межами України, необхідно звернутись до закордонної дипломатичної установи України, яка засвідчить, що людина жива та видасть документ в установленому порядку. Одним із способів ідентифікації також є одержання Пенсійним фондом України інформації про зміну місця проживання ВПО протягом останніх шести місяців шляхом інформаційного обміну між ПФУ та ДП «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики»