QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Відбулося чергове засідання робочої групи з розробки Статуту Олександрійської територіальної громади

25 лютого відбулося чергове засідання робочої групи з розробки Статуту територіальної громади. На сьогодні проект тексту Статуту на стадії завершення: його в найближчий час направлять на юридичну експертизу для отримання відповідного висновку. Також до цього процесу залучать посадовців юридичного управління міської ради та фахівці з інших міст.
Окрім цього, присутні затвердили календарний план заходів та публічного обговорення проекту Статуту територіальної громади. У зв’язку з карантинними обмеженнями, турбуючись, в першу чергу, про здоров’я олександрійців, робоча група вирішила не проводити масові заходи з обговорення проекту Статуту. Натомість консультації з громадськістю відбудуться в дистанційному режимі, тобто через офіційний сайт міської ради та електронні й друковані ЗМІ.
Так, з березня по початок квітня відповідно до вищезазначеного документу проект Статуту опублікують для обговорення на офіційному сайті міської ради. У ці ж терміни можна буде подати пропозиції та зауваження до тексту Статуту територіальної громади, після чого відбудуться консультації з депутатським корпусом.
Відредагований та погоджений проект Статуту планується внести на розгляд міської ради в травні 2021 року. Після затвердження на сесії Статут Олександрійської територіальної громади направлять до територіальних органів юстиції для державної реєстрації.