QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Відбулося перше в 2023 році засідання комісія з питань захисту прав дітей

Напередодні, 19 січня, відбулося засідання комісії з питань захисту прав дітей.

У ході зібрання присутні розглянули питання визначення місця проживання неповнолітніх разом з матерями, оскільки батьки – іноземці й проживають в іншій країні та не можуть надати згоду на реєстрацію місця проживання дітей та інші дії, які стосуються їх життя та розвитку.

Одна родина не з’явилася на комісію, де повинно було розглядатися питання про ухиляння від виконання батьківських обов’язків. Тож надалі документи будуть передані до поліції з метою притягнення матері до адміністративної відповідальності й паралельно розглядатиметься питання про вилучення дитини з сім’ї, оскільки жінка систематично вживає алкогольні напої.

За деякими питаннями комісія вирішила запросити додаткові документи для прийняття зваженого рішення щодо доцільності позбавлення батьків батьківських прав.

Також розглядалися й інші спірні питання, що стосуються прав та інтересів неповнолітніх.

Більш детально про службу у справах дітей, функції та завдання комісії у справах захисту прав дітей, переліком необхідних документів у кожному випадку звернення можна ознайомитися на сайті Олександрійської міської ради за посиланням.