QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Відбулися навчання з проведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних

21 квітня в міській раді відбулося навчання посадових осіб, на яких покладено обов’язок по веденню військового обліку. Дані заходи здійснюються з метою належної організації ведення відповідного обліку призовників і військовозобов’язаних та проведення їх своєчасного бронювання.
Разом з військовим комісаром Олександрійського об’єднаного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковником Олександром Балабухою заняття вели начальник відділення призову Валерій Пащенко, офіцер відділення військового обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу Наталія Яблонська, начальник відділу оборонної і мобілізаційної роботи Володимир Ганжа і начальник управління дозвільно-погоджувальних процедур та адміністративних послуг Світлана Яременко.
Участь у навчанні взяли старости селища і сіл Олександрійської територіальної громади, а також керівники структурних підрозділів, на яких розпорядженням міського голови Сергія Кузьменка покладені відповідні обов’язки.
У ході заняття були розглянуті ключові моменти ведення військового обліку, проаналізовано його типові помилки, розглянуто процес реєстрації місця проживання військовозобов’язаних та призовників. Окрім того, присутніх ознайомили із заходами безпеки і вимогами щодо використання технічних засобів обробки персональних даних громадян та конфіденційної інформації.
Зауважимо, що в найближчому часі зростуть штрафи за порушення правил військового обліку військовозобов’язаних. Пропонується оновити санкції ст. 210-1 КпАП, встановивши за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію штраф на громадян від 1700 до 3400 грн і на посадових осіб – від 3400 до 5100 грн. А в особливий період на посадових осіб – від 5100 до 8500. Наразі штрафи вдесятеро менші.
Крім того, проектом пропонується посилити відповідальність резервістів за порушення правил військового обліку. Підвищити адмінштраф у сім разів (510 – 850 грн, а за повторне порушення чи в особливий період – від 850 до 1700 грн).