QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Відкрито ринок землі

З 1 липня набрав чинності Закон України від 31 березня 2020 року № 552-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення». Цей закон відкрив ринок землі сільськогосподарського призначення в Україні.
Відтепер і до 31 грудня 2023 року обіг земель сільськогосподарського призначення дозволено виключно між громадянами України. У цей період відчуження цієї категорії земель, що перебувають у приватній власності, дозволятиметься громадянам України з розрахунку не більше 100 гектарів в «одні руки». А з 1 січня 2024 року громадянин України отримає право мати у власності земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею до 10 тис га.
Про правила укладання договору купівлі-продажу земельної ділянки сільськогосподарського призначення або отримати консультацію від фахівців можна на сайті Центру безоплатної правової допомоги за посиланням: https://bit.ly/2Tgzmsz або зателефонувати за безкоштовним номером системи БПД 0 800 213 103.