QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Відтепер виплату субсидій здійснює Пенсійний фонд України

Із жовтня 2022 року Пенсійний фонд України здійснює виплату призначених органами соціального захисту населення житлових субсидій та пільг. Виплати проводяться незалежно від того, чи є субсидіант або пільговик пенсіонером, чи ні. Головне – для жителів Кіровоградщини та Олександрії зокрема нічого не змінилося. Як і раніше для оформлення субсидій вони звертаються до ЦНАПу своєї територіальної громади.

У жовтні Пенсійний фонд України забезпечив повне фінансування субсидій за вересень 2022 року для 60,6 тис. жителів Кіровоградщини – одержувачів житлових субсидій та пільг на компенсацію витрат на придбання твердого і рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу на загальну суму 18,85 млн грн.

Увага!

1.      Вже майже місяць субсидії виплачують не лише за постійним місцем проживання, а й у разі його зміни.

2.      Якщо людина звертається за субсидією за місцем свого фактичного проживання, вона має надати підтвердження: договір оренди житла або довідку переселенця.

Призначення субсидії: автоматично чи ні?

Домогосподарствам, які уже отримують субсидію, звертатися нікуди не потрібно, виплати на опалювальний сезон їм призначать автоматично.

Тим, хто планує отримати допомогу на оплату житлово-комунальник послуг вперше, необхідно звернутися до ЦНАПУ Олександрії за її призначенням та подати:

– заяву про призначення та надання житлової субсидії;

– декларацію про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. Взяти талон та завантажити необхідні бланки документів можна за посиланням: https://cnap.olexrada.gov.ua/poslugi/posluga/201