QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Власники пасік можуть отримати державну підтримку

7 липня профільний заступник міського голови Юрій Шклярук провів нараду щодо порядку реєстрації пасік та використання державних коштів для фінансової підтримки сільгосптоваровиробників Олександрійської територіальної громади, що мають право на спеціальну бюджетну дотацію за наявні бджолосім’ї.
У нараді взяли участь фахівці управління економіки, юридичного управління, керівництво Держпроспоживслужби, старости прилеглих сіл і селищ.
Першим питанням присутні обговорили порядок реєстрації пасік, обстеження пасік та ведення журналу особових справ пасічників. Реєстрація відбувається в органах місцевого самоврядування. За інформацією Держпродспоживслужби на сьогодні в Олександрії зареєстровано 122 пасіки, як виробники зареєстровані 45 пасік.
Міська рада займається відповідним напрямком роботи уже другий рік. Минулого року через державну програму підтримки було залучено 250 тис.грн дотацій для олександрійських пасічників.
Оскільки старости новоприєднаних населених пунктів теж будуть займатися реєстрацією пасік, то їх ознайомили з переліком необхідної документації та особливостями їх заповнення. Цього року починають діяти паспорти на пасіки нового зразка, тож пасічникам необхідно оновити свою документацію.
Також учасники наради обговорили питання профілактики та встановлення фактів отруєння бджіл на території Олександрійської громади. У цій роботі важлива співпраця органів місцевого самоврядування, пасічників та аграріїв, які повинні попереджати про проведення обробки полів, аби упередити отруєння бджіл. Якщо пасіка не зареєстрована, то у разі випадку отруєння і вимирання бджолосімей, скарги від пасічників не приймаються.
З питань реєстрації пасік фізичних та СПД необхідно звертатись в управління економіки міської ради, контактні особи: Бакликова Юлія Олександрівна тел.(063) 489 71 41 та Часник Ганна Євгеніївна тел. (050) 987 03 29.
З приводу переоформлення паспортів на пасіку можна звертатись в управління Держпродспоживслужби в м.Олександрії за адресою вул. Шевченка, 60 або за номером телефону (050) 877 38 21 – Таран Леонід Миколайович.