QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Виграли грант на створення нового простору

Простір для дітей віком від 3 до 7 років та їхніх батьків створять в Олександрійській громаді. Його планують облаштувати у двох кімнатах одного із корпусів Будинку дитячої та юнацької творчості.

Грантовий проєкт від благодійного фонду «Центр допомоги Олександрія», розроблений спільно з Олександрійською міською радою, пройшов відбір. Допоможе в реалізації ідеї та профінансує відповідні роботи міжнародна гуманітарна організація ACTED, яка обрала Олександрію своїм партнером в Кіровоградській області.

Мета такого сімейного центру – дати можливість батькам навчатися, проходити курси перепідготовки та саморозвитку, а дітки при цьому будуть поряд: із ними гратимуться й розвиватимуть. Особливо це актуально для родин вимушених переселенців, адже дуже часто в таких сім’ях, доглядаючи маленьку дитину, мама не може реалізувати себе на новому місці.

Підсумкова зустріч, де узгодили плани з представниками ACTED, відбулася 14 серпня.

– Це добре, що з’явиться такий простір, де активності будуть для всієї родини. Люди приходитимуть сюди для нових знайомств, спілкування, навчання. І нові соціальні зв’язки з’являтимуться не лише в дорослих, а й маленьких дітей. Це полегшить інтеграцію в громаду для ВПО і дозволить батькам рухатися вперед, – сказала заступниця міського голови Ірина Чемерис