QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Виконавчий комітет ухвалив ряд важливих рішень

29 вересня відбулося чергове засідання виконавчого комітету.

На початку присутні розглянули питання, що стосуються подальшого виховання дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Зокрема, п’ятьом малолітнім дітям надали статус дитини, позбавленої батьківського піклування, та призначено над ними опікунів.

Також трьох дітей влаштували до благодійного центру «Джерело життя».

Виконавчий комітет надав родині Наталії Сторчак статус прийомної сім’ї та прийняв рішення передати на спільне проживання і виховання дитину, позбавлену батьківського піклування. Попередньо громадянка  подала необхідні документи та пройшла навчання.

З метою приведення у відповідність до змін в освітньому законодавстві, виконком затвердив мережу закладів загальної середньої освіти на 2022-2023 навчальний рік. В Олександрійській громаді функціонує 17 закладів, серед яких 1 початкова школа, 8 гімназій та 8 ліцеїв, в яких здобуває освіту близько 9 тисяч учнів.

Враховуючи протокол засідання топонімічної комісії, присутні запропонували міській раді перейменувати 13 вулиць та 4 провулки Олександрійської громади, які підпадали під законодавство про декомунізацію.

Виконком призначив до проведення конкурсу тимчасовими перевізниками: ФОП Проквас В.В. на маршрутах №№5/3,14,15,18; ФОП Міщенко О.А. – на автобусах №№ 4/1,7/1,7/2,16,17 та ФОП Хованський З.О. на маршрутах №№ 2/2, 4/2,6,12.

Розглянувши заяву ОКВП «Дніпро-Кіровоград» про встановлення тарифів на послугу з вивезення рідких нечистот, враховуючи висновки управління ЖКГ та розрахунки управління економіки, виконавчий комітет затвердив тариф у розмірі 101,26 грн/м3 з ПДВ.

Виконавчий комітет затвердив Положення про надання матеріальної допомоги у вигляді дров жителям Олександрійської громади.

Враховуючи заяви громадян та протокол комісії з житлових питань, присутні поставили на квартирний облік 12 громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Прийнято рішення про видачу ордерів на службове житло працівнику КП «Чисте місто» та лікарю-педіатру, а також на кімнату жінці, яка виховує дитину з інвалідністю.

Також затверджено контрольний список військовослужбовців в/ч2269, які перебувають на квартирному обліку за місцем роботи.

Виконавчий комітет запропонував депутатському корпусу внести зміни до бюджету громади на поточний рік, збільшивши доходи і видатки на суму 627,7 тисяч гривень за рахунок цільових субвенцій та перевиконання кошторису, а також здійснити внутрішній перерозподіл коштів.

Крім того, на засіданні було розглянуто низку земельних питань про оренду ділянок, проведення земельних торгів, інвентаризацію земель тощо.