QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Виконком скоригував тарифи на вивезення побутових відходів

30 травня виконавчий комітет скоригував вартість послуги з вивезення твердих побутових відходів для населення, яку надає КП «Чисте місто». Таким чином встановили економічно обгрунтований тариф.

– Ми створили систему із новою технікою для збору і вивозу відходів, що поліпшило якість надання послуги. Аби все це стабільно працювало, є два шляхи. Перший – фінансувати з міського бюджету, але кошти громади ми віддаємо на Збройні сили України. Другий – встановити економічно обгрунтовані тарифи. В Олександрії тариф затверджували ще у 2021 році. За цей час багато чого змінилося: майже вдвічі зросла ціна на пальне, підвищилась мінімальна заробітна плата, вартість складування сміття на полігоні, також треба враховувати витрати на обслуговування техніки. Тому сьогодні є необхідність встановити економічно обгрунтований тариф, щоб місто було чистим, – поінформував міський голова Сергій Кузьменко.

Тариф із вивезення твердих побутових відходів становитиме:

  • для мешканців багатоквартирних житлових будинків – 32,05 гривень на одну особу на місяць;
  • для мешканців приватного сектору – 33,87 гривень з однієї особи на місяць.

Нові тарифи на вивезення відходів почнуть діяти із 1 червня. За травень споживачі сплачують за послугу ще за старою ціною.