QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Як працюватиме Центр масової вакцинації в Олександрії

Сьогодні Олександр Кравченко, завідувач амбулаторії № 3 Центру первинної медико-санітарної допомоги та відповідальна особа за процес вакцинації в Олександрії поспілкувався з журналістами та розповів про відкриття першого центру масової вакцинації в нашому місті.
За його словами центр працюватиме щовихідних з 9.00 до 15.00 у ПК «Світлопільський» за адресою: проспект Соборний, 89. Прийом громадян відбуватиметься у порядку «живої» черги.
Перш, ніж зробити щеплення, лікарі проведуть огляд, виміряють температуру та тиск, аби підтвердити стан здоров’я людини і відсутність протипоказань до вакцинації. Також необхідно буде заповнити згоду на щеплення. Окрім того, у приміщенні палацу культури облаштують місця, де олександрійці зможуть відпочити після введення вакцини.
Наразі було замовлено 300 доз CoronaVac, якою планується щеплювати містян впродовж цієї суботи та неділі. За потреби їх кількість може бути дозамовлена й оперативно доставлена з Кропивницького, тож всі охочі обов’язково зможуть вакцинуватися. Друга доза даної вакцини вводиться не раніше, ніж за 28 днів від першого щеплення, тож медичні фахівці будуть окремо повідомляти громадян про дату наступного візиту.
Сьогодні спалаху коронавірусної інфекції немає і вся Україна знаходиться в «зеленій» зоні, однак ймовірність чергової хвилі захворюваності на COVID-19 досить велика, тож Олександр Кравченко закликав олександрійців бути далекоглядними й убезпечити себе та близьких від даної хвороби і її важких наслідків.