QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Якщо ви не йдете до бібліотеки, то бібліотека прийде до вас

Як стверджують бібліотекарі, через швидкий темп життя, постійну зайнятість, карантинні реалії, олександрійці не завжди мають час та можливість завітати до книгозбірень, неквапливо обрати собі літературу до душі та серця.
Тому нещодавно бібліотекарі Олександрійської ЦБС почали впроваджувати в життя проєкт «MINIбібліотечка для вашого сердечка, а ще емоційного та розумового розвантаження». Відтепер у різноманітних закладах нашого міста працюють MINIбібліотечки. Це полички самообслуговування з сучасною, цікавою, художньою та нон-фікшн літературою від Олександрійської міської ЦБС. Використовуючи QR-коди, які зображені на самій полиці, кожен працівник може взяти собі обрану книгу, зробити позначку про повернення та замовити літературу, якщо бажаної немає у наявності.
Працівники бібліотек, за якими закріплена кожна поличка, дистанційно відстежують її наповнюваність, попит на різні жанри, аналізують вподобання читачів і надалі, відповідно до цих даних, складатимуть підбір книжок.
Наразі такі полички вже мають Управління культури і туризму міської ради, Олександрійський міський центр професійного розвитку педагогічних працівників, Міський центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) та Телерадіокомпанія «КТМ».
За бажанням кожна організація може також замовити собі подібну послугу. Для цього треба звернутися до найближчої бібліотеки або залишити заявку на сайті Олександрійської міської централізованої бібліотечної системи, або зателефонувати директору Олександрійської ЦБС – Тетяні Троцюк, тел. 099 764 92 24.