QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

З початку року в Олександрійській громаді легалізовано 75 найманих працівників

Питання легалізації заробітної плати сьогодні залишається актуальним і потребує великої уваги з боку як самих роботодавців, так і найманих працівників, які мають стати на захист своїх законних інтересів.

Незважаючи на те, що в умовах воєнного стану неможлива повноцінна наглядова діяльність з боку держави, робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення проводить роботу із роботодавцями.

Завдяки інформаційно-роз’яснювальним заходам з початку 2023 року в Олександрійській громаді вдалося легалізувати 75 найманих працівників.

Робоча група продовжує здійснювати аналіз ринку праці, проводити превентивні заходи з роботодавцями, у тому числі через засоби масової інформації, щодо неприпустимості та можливих правових наслідків використання робочої сили з порушенням трудового законодавства в умовах воєнного стану.

Адже неофіційне працевлаштування, мінімізація заробітної плати, сплата її в «конвертах» та уникнення таким чином від оподаткування, лишають громадян державних соціальних гарантій.

Наголошуємо, що неофіційне працевлаштування та виплата заробітної плати «в конвертах» призводить до негативних наслідків, зокрема працівник позбавляється соціального пакету гарантованих прав і пенсійного забезпечення у майбутньому.