QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Заборона штрафних санкцій, прийняття комунального майна на баланс міської ради та інші рішення депутатів міської ради восьмого скликання

29 січня відбулася чергова п’ята сесія Олександрійської міської ради восьмого скликання, протягом якої присутні розглянули близько 45 питань порядку денного. На початку, після відкриття засідання міським головою, депутати оголосили свої запити та звернення.
Далі рішенням депутатського корпусу було перейменовано Управління інформатизації та інформаційно-аналітичної політики Олександрійської міської ради в Управління інформаційної політики та цифрової трансформації Олександрійської міської ради та затверджено його положення.
Наступним рішенням присутні включили депутата Олександрійської міської ради Андрія Ярошевського до складу постійної комісії з питань освіти і науки, культури і туризму, відродження духовності, сім’ї, молоді та спорту. Також у зв’язку з кадровими змінами депутатський корпус оновив склад комісії з питань топоніміки, охорони культурної спадщини та місцевої символіки.
У ході сесії було прийнято рішення створити робочу групу з розробки тексту Статуту Олександрійської територіальної громади, яка в двомісячний термін має розробити відповідний документ.
Міська рада затвердила Програму поліпшення умов тримання затриманих і взятих під варту осіб в ізоляторі тимчасового тримання № 5 ГУНП в Кіровоградській області, Комплексну програму профілактики злочинності Олександрійської територіальної громади та Програму забезпечення виконання рішень суду. Усі три програми приймаються строком на 5 років.
У рамках територіальної реформи рішенням сесії було змінено назви шкіл і дитячих садочків, які розміщені на території Головківського та Ізмайлівського старостинських округів. Наприклад, Головківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти Приютівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області перейменовано на Головківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти Олександрійської міської ради Кіровоградської області. Шляхом прийому-передачі майно закладів освіти та культури передане на баланс Олександрійської міської ради.

Також розпочато процес реорганізації територіального центру Приютівської селищної ради шляхом його приєднання до Олександрійського центру соціального обслуговування. Затверджені передавальні акти Звенигородської сільської і Олександрійської селищних рад. Усі ці кроки зроблені в рамках адміністративно-територіальної реформи, яка на сьогодні триває в Україні.
Наступним своїм рішенням сесія внесла зміни та доповнення до Програми економічного і соціального розвитку Олександрійської територіальної громади на 2021 рік.
У зв’язку з введенням карантинних обмежень при здійсненні пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах, що спричинило скрутне фінансове становище перевізників міська рада вирішила застосувати мораторій на штрафні санкції у разі порушення ними умов договору з перевезення пасажирів (крім порушення регулярності руху та невиконання рейсів). Мораторій діятиме на період дії карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів.
Також на черговому засіданні сесії депутати розглянули блок земельних питань: про відведення земельних ділянок громадянам у межах норм безоплатної приватизації, про оренду та продовження терміну оренди земельних ділянок, про інвентаризацію землі, про передачу нерухомого майна Пантаївській територіальній громаді тощо.