QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Заступник міського голови Юрій Шклярук долучився до Президії Конгресу місцевих та регіональних влад

Засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України відбулося 24 жовтня при Кіровоградській ОВА. Від Олександрійської громади участь взяв заступник міського голови Юрій Шклярук.

Присутні заслухали План Перемоги, який презентував Володимир Зеленський. Це масштабна стратегія, розроблена командою фахівців та міжнародних партнерів.

П’ять пунктів і три таємні додатки – це послідовний обґрунтований план Президента – від геополітики до оборони і реалізації поствоєнної стратегії.

Перший пункт – запрошення України в НАТО. За словами Глави держави це може стати фундаментальним для миру і свідченням для російського диктатора, що його геополітичні розрахунки програшні.

Другий пункт – оборона. У ньому йдеться про незворотне зміцнення української оборони проти агресора.

Третій пункт – стримування. Україна пропонує розмістити на своїй території комплексний неядерний стратегічний пакет стримування, який буде достатнім для захисту країни від будь-якої воєнної загрози з боку Росії.

Четвертий пункт – стратегічний економічний потенціал. Україна пропонує стратегічним партнерам укласти спеціальну угоду щодо спільного захисту наявних у країні критичних ресурсів, спільного інвестування та використання відповідного економічного потенціалу.

П’ятий пункт – безпековий. Він розрахований на післявоєнний час та передбачає у разі згоди партнерів заміщення окремих військових контингентів збройних сил США, дислокованих у Європі, українськими підрозділами, які здобули реальний досвід сучасної війни, застосування західної зброї та взаємодії з військовими НАТО.

Презентація Плану Перемоги – це старт його широкого обговорення у внутрішньому просторі країни, аби суть і основні засади цього документу через народних обранців, органи місцевого самоврядування, виконавчу владу були донесені до кожного українця.