QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Заступник міського голови Юрій Шклярук зустрівся з підприємцями міста

29 квітня в міській раді відбулася зустріч заступника міського голови Юрія Шклярука з 28 суб’єктами господарювання. На меті зібрання було прагнення поспілкуватися з підприємцями, які є платниками акцизного податку, довести до них інформацію про правила та порядок сплати відповідного збору до міського бюджету та налагодження робочих стосунків між владою та підприємцями.
Виступаючи перед присутніми, Юрій Шклярук розповів, що акцизний податок з реалізації підакцизних товарів має велику питому долю в міському бюджеті та в середньому за рік складає 12 млн грн. Протягом останніх років спостерігається зниження надходжень від сплати акцизного податку, незважаючи на те, що ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зростають. Таким чином, протягом 2018-2020 років бюджет міста недоотримав 8,1 млн грн. Це суттєво впливає на фінансування бюджетної галузі міста, зокрема, медицини, яка наразі є однією з пріоритетних сфер. Адже сьогодні вся країна і світ в цілому боряться з пандемією, її ускладненнями та наслідками.
У ході наради заступник наголосив на тому, що торгівля продовольчими товарами на період карантинних заходів не закривалася і тільки ресторанні заклади були змушені обмежити свою роботу. Однак, ті об’єкти громадського харчування, які мають ліцензію на продаж підакцизних товарів, досить часто не показують надходжень відповідного податку. «Міська влада зацікавлена у плідній співпраці, тому б не хотілося вдаватися до крайніх заходів» – підкреслив Юрій Шклярук.
Вихід з тіньового обігу підакцизних товарів і повнота декларування акцизного податку, за його словами, стане потужним механізмом наповнення міського бюджету. Тому всім підприємцям потрібно бути більш соціально-відповідальними, бо саме вони можуть зробити той відчутний поштовх в розвитку інфраструктури міста.
Окрім того, присутніх поінформували про необхідність дотримання протиепідеміологічних вимог у закладах торгівлі та громадського харчування на період карантину.
На завершення зустрічі підприємці мали можливість поставити питання керівництву міської ради, отримати на них відповіді й разом домовитися про подальші шляхи співпраці. Міська влада й надалі буде підтримувати партнерські стосунки з бізнесом в напрямку як розвитку малого та середнього бізнесу, так і наповнення бюджету.

Більше фото на сторінці Олександрійської міської ради в мережі Фейсбук:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.174961624498473/174961514498484/