QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Здорове використання соцмереж: поради до Всесвітнього дня соціальних мереж

Станом на квітень 2024 року в усьому світі налічувалося 5,07 мільярда користувачів соцмереж, що становило 60% світового населення. Топ-5 найпопулярніших соцмереж у світі: Facebook (3 млрд людей), YouTube (2,5 млрд), Instagram та WhatsApp (по 2 млрд) і TikTok – 1,5 млрд. Дослідження GWI показує, що типовий користувач соцмереж витрачає на соціальні платформи 2 години 23 хвилини на день.

Соціальні мережі дозволяють як дорослим, так і дітям ділитися думками, ідеями та інформацією. Завдяки ним, ми завжди на зв’язку з людьми, спілкування з якими для нас важливе. У 2010 році за ініціативою однієї з медіа-компаній США з’явився Всесвітній день соціальних мереж, який відтоді щороку відзначають 30 червня.

Громадська організація #stop_sexтинг презентує новий мультфільм «Здорове використання соціальних мереж» про захист ментального здоров’я під час користування соцмережами. Серед основних порад для дітей, що описуються у мультфільмі: це написання постів для гарного настрою, позитивне мислення, використання інструментів захисту онлайн та активний час офлайн. Тож, долучайтеся до перегляду